Ønsker du mere kontakt til dit følelsesliv?

Emotional Yoga er en flydende dans med følelser 
og der opstår mulighed for dyb tranformationYoga Retreat Inspire
     by/Majbritt Cristel Kiss

 

Ønsker du mere kontakt til dit følelsesliv?

Emotional Yoga er en flydende dans med følelser, hvor vi nænsomt 
nærmer os den indre verden og der opstår mulighed for dyb transformation


 
 


Emotional Yoga kræver mod!


Mod til at være sårbar!

Er du klar til at transformere dit følelsesliv?

.

.

Efter min første yogatime for 10 år siden, som var De 5 Tibetanere, svor jeg, at jeg aldrig ville sætte mine ben på en yogamåtte igen. Det var både anstrengende og ubehageligt. Jeg følte mig svimmel og utilpas, hvilket på mange måder symboliserede min ubalance i krop og sind. Jeg kunne dog mærke at, yogaen havde mere til mig og snart blev jeg forelsket i Hatha Yoga. 


Der er ikke gået en dag siden, hvor yoga ikke har været en del af min verden og da jeg senere stødte på Emotional Yoga fandt jeg her en retning, der for mig var dybt helende. Emotional Yoga var det eneste, jeg havde at holde fast i på et tidspunkt, hvor jeg var i dyb krise. Emotional Yoga har styrket min krop, ændret hele min kropsholdning og genopbygget mit nervesystem. 


Emotional Yoga har lært mig at dirigere pranaen, livsenergien indeni. Jeg har lært at give ud af den, når det føles rigtigt, men ikke give den bort. At arbejde med at reducere energien, når jeg er overstimuleret og tonificere/aktivere energien, når jeg er flad. Vigtigst af alt, at arbejde med at turde nærme mig min emotionelle verden. Efter at have udskudt den egentlige meditation i et par år, har jeg set hvordan mit sind hele tiden prøver på at undgå smerte. 


Emotional Yoga handler for mig om at turde se og mærke alt det svære uden at være identificeret med det. Om at transformere følelser uden at prøve på at fikse dem. Det kræver mod og sårbarhed. 


Yoga sker, når du mærker, at du gerne vil flytte dig væk fra det ubehagelige, men så istedet vælger at blive og møde det.

.

Emotional Yoga er hjertets vej. At tillade det, der er og sige sandheden om det. Vi arbejder med at gøre det ubevidste bevidst. At acceptere, at der ikke altid er accept. At acceptere skam, kaos og smerte. Min fornemmeste opgave er at få dig til at fokusere på din vejrtrækning, hvor ujjayi åndedrættet er et stærkt værktøj til at komme tilstede i kroppen. 

Emotioner er bølger, der kommer og går. På latinsk betyder emotion at bevæge. Det er energi i bevægelse og følelsesmæssig energi er skabende energi. Vi mennesker har tendens til at holde fast, så de her foranderlige følelser lige pludselig bliver en permanent kronisk tilstand, vi ikke kan give slip på. Emotional yoga lærer os at møde følelserne direkte. 

Øvelserne er blide vinaysa flow, hvor bevægelserne er synkroniseret med åndedrættet. Det kan føles som en dans med følelser. Et flydende feminint flow, hvor vi åbner op og gør os modtagelige. En tilstand af at tillade alle ydre og indre sensationer. Emotional yoga er en strategi til at forvandle og helbrede følelser, krop og sind. Det er den egentlige grund til at praktisere yoga. At vække begejstringen i alle de dele. 

De 8 grene i følelsernes yoga er:

• Tilladelse
• Troskab
• Vilje & style
• Kærlighed
• Harmoni
• Viden
• Visdom
• Synergi

På få dage vil du lære at styre, dirigere og holde på energien indeni med yogiske teknikker såsom asanas (stillinger), mudra (håndtegn), bandha (kropslåse) og yoganidra (dybdeafspænding). Her får du mulighed for at øve dig i at overgive dig til det, du alligevel ikke kan kontrollere. 
Dit fokus vil være anderledes og du vil føle dig stærkere både fysisk og mentalt, men samtidig også være meget mere afslappet. Vigtigst af alt, du får muligheden for at mærke dine følelser og føle dig fri. 

Mine klasser kræver villighed til fordybelse.
Klasserne er sammensat af flere forskellige yogastilarter, afhængig af naturens cyklus, årstiden og planeternes placeringer. Den røde tråd er Emotional Yoga og Hatha Yoga og der indgår også elementer fra Yin Yoga, Restorativ Yoga, Tai Chi.
I arbejdet med yogaen, kommer vi, via kroppen, ofte i kontakt med dybere emotioner, som der er rum til at få italesat. Gennem yoga asanas, frigører vi blokeringerne i nadierne (de 72.000 energibaner), der forhindrer vores prana i at flyde frit og let. Det kræver vished om at, der er noget større, der er der for os og den tro kan yogaen tilbyde os, hvis vi praktiserer autentisk.

I mine timer taler jeg ofte om egoets strategier og om spiritual bypassing, dvs. lidt omkring de spirituelle faldgrupper og om alle de måder vi forsøger at undvige de svære følelser på, hvad enten det er med at overspise, dyrke yoga eller anden spirituel praksis.

Yoga lærer os at komme hjem i os selv og finde fred. Eller rettere genopdage den fred, som hele tiden er der. Det er hjertets vej, men endnu tættere på end selve hjertet. Træd ind i yogaens magiske verden og oplev en dyb indre transformation. Oplev samhørigheden ved at sidde i vores hellige cirkel, hvor der ingen grænser er for at føle os forbundne, åbne og accepterende overfor os selv og hinanden. 

Emotional yoga giver mulighed for at:


• Opfatte dine følelsesmæssige oplevelser som følelser og stemninger frem for endegyldige sandheder
• Tage ansvar for at forme hvem du og hvad du føler
• Indse, at du ikke er ansvarlig for følelser, der opstår, men du er ansvarlig for at forblive i en stemning
• Helbrede plagsomme eller udfordrende følelser
• Ændre holdninger og overbevisninger
• Bruge kroppen som hjælp til at ændre din følelsesmæssige tilstand
• Forstå, hvordan dine følelser kan hjælpe dig til at udvikle karakter, beslutsomhed, følsomhed og visdom.
• Udvikle dig åndeligt og bringe dig i samklang med universet omkring dig


Bija Bennet som jeg er inspireret af, taler her om Emotional Yoga