Ønsker du mere kontakt til dit følelsesliv?

Emotional Yoga er en flydende dans med følelser 
og der opstår mulighed for dyb tranformationYoga Retreat Inspire
     by/Majbritt Cristel Kiss

 

Ønsker du mere kontakt til dit følelsesliv?

Emotional Yoga er en flydende dans med følelser, hvor vi nænsomt 
nærmer os den indre verden og der opstår mulighed for dyb transformation


 
 

Blog

8 værdifulde råd til særligt sensitive

Opslået d. 6. november 2016 kl. 10.35

 


Der er en masse du som særligt sensitiv kan gøre, for at selvregulere nervesystemet og integrere dette karaktertræk på en hensigtsmæssig måde. Jeg har derfor samlet 8 simple værdifulde råd, som jeg gennem mange år, som særligt sensitiv, selv har måtte opfinde eller tye til, når mit nervesystem har været max presset.


 

1.Tag et varmt bad og skrub huden. Efter en lang dag med stimuli, har huden brug for at ånde. Det hjælper dig med at mærke dig selv, komme ud af hovedet og ned i kroppen. Det er et simpelt råd, men det virker.


2. Oplever du spændingshovedpine, fordi hjernen er overstimuleret og musklerne trækker sig sammen, så er det en god idé at massere og nulre dine øreflipper. Der sidder rigtig mange nervebaner i ørerne og mange vigtige zonepunkter. Prøv det.           

 

3. Hvis du ikke kan sove, fordi du er overstimuleret eller hvis du bare har brug for en pause og der er mulighed for det, så kan du lægge dig ned og placere benene op ad væggen med bagdelen helt ind mod væggen. Denne stilling hedder Viparita karani og bruges indenfor restorativ yoga, da det forøgede blodtryk i hjernen, stimulerer det parasympatiske nervesystem.          

 

4. Drik ingefær. Mange af os tyer til stimulanser, som kun forværrer overstimuleringen. Så vi spiser, chokolade eller drikker kaffe i et desperat forsøg på at få det lidt bedre. Men vi ved jo godt, at det overhovedet ikke virker. Jeg har fundet ud af, at ingefær er noget af det eneste, der stimulerer min krop på en god måde og så har det lidt samme effekt som kaffe bare i en sund version. Det får min krop til at vågne og jeg får en smule kropsbevidsthed tilbage midt i stormen. Desuden er det kvalmestillende og booster immunforsvaret. Ingefær forbedrer samtidig reaktionstiden og hukommelsen, områder som jo netop påvirker hjernen, når den er udfordret med indtryk og stimuli.


    

 

5. Placér pegefinger nedad mod håndroden og saml tommelfinger, ringefinger og langefinger ved fingerspidserne. Dette er en mudra (et håndtegn), som indenfor yoga verdenen siges at styrke muskulaturen omkring hjertet. Apan Vayu, også kaldet første hjælps mudra, er så powerfuldt at det kan forhindre et hjerteanfald. Brug det, hvis du er stresset og har brug for at berolige hjertet. 

6. Barnets stilling er et must do, hvis du føler dig i ubalance. Læg dig ned med bukkede ben og placér maven på lårene enten med spredte eller samlede ben. Træk vejret helt nede fra rygsøjlen og op igennem hver enkelt ryghvirvel. Denne stilling er god for centralnervesystemet og hjælper på den fysiske fordøjelse, men samtidig også på at fordøje alle de mentale indtryk, du har fået i løbet af dagen. 

7. Hvis du ikke kan sove, så læg to fingre mellem dine øjenbryn på det tredje øje, det kan hjælpe dig med at slippe tankestrømmen. Hvis du lider af insomnia eller ikke kan falde i søvn, så fortæl samtidig dig selv at det er ligeså værdifuldt at slappe af, som det er at sove. Det er meningsfuldt og giver ro istedet for at stresse over, at du alligevel ikke kan give slip.


         

 

8. Ret dig op og træk skuldrebladene helt ind imod rygsøjlen. Som særligt sensitive har vi det med at gøre os selv mindre end alle de andre i selskabet. Ret dig op, bliv bevidst om, at du er igang med at dømme dig selv. Studier viser, at bare ved at rette dig op, så sender du et signal til hjernen om, at du er værdig og har fortjent en plads her i verden. Du har en vigtig rolle og behøver ikke at gøre dig selv lille. Du har en masse at tilbyde.


         

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hovsa!

Oops, you forgot something.

Hovsa!

De ord du har indtastet, matcher ikke den pågældende tekst. Prøv igen.

0 kommentarer